Meditacija v podjetju

Organizirana meditacija in sproščanje v podjetju

Sodoben tempo življenja, neprestana tekma s časom in velike obremenitve so lahko na kratek rok razburljiva avantura, saj v nas spodbujajo ambicijo in dejavnost, ustvarjalnost ter inovativnost, a s časom postane le-ta naporen tudi za največje junake. Hočeš nočeš smo samo ljudje. Čeprav živimo v času, v katerem velja, da si lahko z dobro idejo, trdno voljo in pridnim delom zagotovimo trajen uspeh, pozabljamo, da je naš osebni uspeh v osnovi odvisen od dobrega telesnega in duševnega zdravja. Kronični stres je odgovor telesa na dolgotrajni psihofizični stres.

Psihosomatske tehnike sproščanja

Znanstveno je dokazano, da redno, vsakodnevno, četudi kratkotrajno, prakticiranje, določenih sprostitvenih in meditativnih tehnik, nemudoma in zagotovo odpravlja nakopičen stres in s tem preprečuje razvoj številnih bolezni ter obenem izboljša kvaliteto bivanja in medosebnih odnosov. Zato je postalo učenje različnih tehnik, veščin in znanj, ki nam pomagajo pri ohranjanju psihofizičnega ravnovesja in vzdrževanju vitalne kondicije telesa in uma, nujnost za ohranjanje dobrega zdravja sredi hektičnega življenja in tudi v zahodnem svetu zelo razširjeno. Na srečo pospešeno vdira tudi v poslovno okolje. Več o tem preberite tukaj.

Psihosomatske tehnike združujejo starodavna znanja s sodobnimi znanstvenimi dognanji na področju psiho-nevro-endokrino-imunologije, znanosti, ki govori o neizpodbitni povezanosti našega telesa in uma skozi biokemijske procese. Med sprostitvenimi tehnikami, ki dokazano v največji meri zmanjšujejo stres, je na prvem mestu meditacija ali umska osredotočenost, sledijo ji različne dihalne tehnike, predvsem tiste, ki spodbujajo globoko in celovito dihanje, kot tudi čuječnost, bistvenega pomena pa so tudi kvalitetni, trajni in prijateljski medsebojni odnosi. Tem in tudi ostalim bi težko rekli »tehnike«, saj gre v resnici za način življenja, razmišljanja in vedenja, ki v ospredje postavlja ravnovesje različnih človekovih potreb in ravni njegovega bivanja.

Sproščanje in meditacija v podjetju

V podjetniškem in poslovnem svetu je vedno več uspešnih timov, ki svojim zaposlenim omogočajo sprostitev in meditacijo v podjetju, predvsem zato, ker so ugotovili dobrobiti tovrstne prakse in naravnanosti. Ameriška študija ugotavlja, da so zaposleni po tečaju meditacije čuječnosti v podjetju postali bolj osredotočeni, lažje so se soočili s stresom in posledicami stresa, hitreje rešili problematične situacije, postali bolj inovativni in ustvarjalni, se bolje znašli na delovnem mestu in vzpostavili boljše odnose s sodelavci, obenem pa so vsi zaposleni opazili veliko boljšo klimo in naravnanost v podjetju.
Tečaj sproščanja in meditacije za podjetja, ki se odvija v rednih kratkih delavnicah od 30 minut do ene ure, je zato namenjen dvojemu. Učenju in prakticiranju tehnik sproščanja in meditacije in hkrati tudi oblikovanju takšnih medosebnih odnosov ali klime v podjetju, ki bo zaposlene podpirala in spodbujala pri prepoznavanju in odpravljanju kroničnega stresa na različne načine. Zaradi takšnega, celostnega načina dela, je bistvenega pomena, da se s tovrstnimi, celostnimi tehnikami in pristopom srečajo v prvi vrsti vodstveni delavci in managerji, saj so ti tisti, ki v največji meri oblikujejo klimo in medosebne odnose v podjetju.

Predstavitveni vikend odklop

Na VIKEND ODKLOPU se bomo tako učili različnih tehnik, ki nam omogočajo, da se lahko v kratkem času globoko sprostimo ter izboljšamo svojo vitalnost, odpornost in prilagodljivost na stres. Te tehnike so v resnici izredno enostavne. Obenem se bomo poglobili v notranje in zunanje ovire, ki nam vsakodnevno preprečujejo popolno sprostitev in osredotočenost in poskušali poiskati odgovore nanje. Učili se bomo zavedanja svojega telesa in telesnih občutkov, prepoznavanja dejanskih potreb telesa, sproščanja psihosomatskih napetosti z dihanjem, gibanjem, smehom in pogovorom, ter jogijske globoke sprostitve za revitalizacijo in regeneracijo, kot tudi meditacijo čuječnosti.
Kontaktirajte nas za vam prilagojeno rešitev.

Zanima me več >