Ana K.

prodajnica, logistična industrija

Ana K.

»Sediš na sedežu in si zamišljen. Pričakuješ predavanje in nato vstopita Barbara in Klavdija. Samozavestni in pripravljeni na boj. Na boj z nami: ali smo pripravljeni sprejeti njihovo predavanje. In nato presenečenje: namesto dolgočasnega dolgovezenja, dinamično predavanja oz. bolje rečeno medsebojna komunikacija. Prijetna delavnica, kjer ni glavnega mojstra oz. je vsak svoj mojster, kjer ni potrebe po učitelju, ker je vsak učitelj, kjer so vsi enakopravni učenci željni istega znanja. Ta njuna dinamika in simpatičnost te udarita naravnost tam, kjer je potrebno. Predramita te in te prevzameta, da jih poslušaš in z veseljem sodeluješ z njima. Skupaj s Klavdijo in Barbaro postaneš tim. In v tem timu se učiš. Srkaš vase njune besede, njune fraze postanejo del tvojega besednjaka.

Spoznaš, da z njihovo pomočjo širiš svoje pojmovanje določenih področij. Npr: Prej mi je bilo pogajanje mučno opravilo, zdaj pa je pogajanje mojstrsko izklesan način pogovora, katerih rezultat je uspešno pogajanje. In to lahko doseže vsak: saj z novo pridobljenim znanjem oz. bolje rečeno z novo pridobljenim razmišljanjem lahko vsi dosežemo tak uspeh. In Barbara in Klavdija te dejansko naučita uspešnejše komunikacije in boljši način pogajanj ter razumeti konfliktno situacijo.

In zakaj tako prodreta globoko vate. Dandanes je vse polno predavateljev, kateri so prepričani sami vase, a žal med svojim predavanje oz. na svojih delavnicah pozabijo na bistvo: na svojega slušatelja/učenca. Klavdija in Barbara pa postaneta del nas in nas z vsakdanjimi primeri prepričata v učinkovitost njunih delavnic. Smisel njunega predavanja/delavnic je, da ne spoznaš, da imata onidve prav, ampak, da spoznaš, da boš z novo naučenim razmišljanjem dosegel več. «